fredag 22 januari 2010

Svar från Elllinor och Green forum

Nu har jag bollat vidare frågorna som jag inte visste svaren på till Eva, och hon svarar så här: Angående om de olika PAO:erna jobbar olika:
1. Vi jobbar lite olika - speciellt beroende på tillgång på medel.Tänk dig Olof Palmecenter eller Jarl Hjalmarssons. De har massor av pengar och blandar med alla möjliga program. JHS brukar åka över med pengar i handen och köra sina seminarier och konferenser. CIS tar in mera ute i landet i projekten. En del har haft koordinatorer i Ukraina från Sverige, bosatta där. De ordnar en del seminarier här i Sverige . (De sålde ju hela tidningsvärlden, så de blandar pengar.) VIF vet jag inte riktigt hur de gör. De har haft svårt att få sina rapporter godkända. SILC jobbar mer som vi medan KIC jobbar mer med alla partier i sina länder, alltså att få igång demokratiskt sinnade politiker - gärna unga och kvinnor.
Angående hur det ser ut med gröna partier i arabvärlden Indien, mm:2. Vi har ju samarbete med Asia-Pacific, som täcker in den delen, men t ex skickade vi ju en tjej från Nepal till COP15. De vill också ha stöd till sina kongresser ibland. VI har gett lite förut och just idag återkom Margaret och frågade om vi kunde gå in med något til lderas nästa federationsmöte. AKA fick häromdagen en länk till Indien och grönt ett parti. Nytt! Vi har försökt tidigare, men det har bara varit enskilda från miljö-fredsorgansiationer som deltagit på några av våra kongresser.Våra Sidamedel får ej gå till Indien.[http://timesofindia.indiatimes.com/news/city/kolkata-/Shot-in-arm-for-green-party/articleshow/5004345.cms]http://timesofindia.indiatimes.com/news/city/kolkata-/Shot-in-arm-for-green-party/articleshow/5004345.cms
Om hur medlemmar kan bidra till Green Forums arbete (förutom insamlingen): 3. Vi avbröt Green Forum som en organisation och gjorde en stiftelse mycket för alla ville tycka till och de förstod inte innebörden i Sidas krav. Det är därför vi vill ha resurspersoner som har språket eller andra fördelar (Per Gahrton, Kaukasus). T ex vill Linköpings MP ställa uppmed en delegation och åka till Benin och sedan samla in medel till solpaneler via vårt konto. Då får de se på plats vad som ärgenomförbart och känner mer engagemang. Likaså hade vi i Skåne ett samarbete med Vitryssland en gång i tiden. Det ökar ju viljan att bidra med annat än demokratistöd som vi kanerbjuda. Vi har haft flera på besök i Härnösand tidigare och även i Göteborg-Ljungskile. Det ökar
Om jag inte hade haft Annika de Mello så hade jag inte haft någon att bolla alla bekymmer och glädjeämnen med någon ang. Latinamerika.Hon ställer upp och översätter alla tre projekt (ca 30-40 sidor).
Hoppas ni är nöjda med de svaren, annars är det bara att fråga på! Allt gott! Ellinor

Inga kommentarer: