fredag 15 januari 2010

Rapport från mötet den 14/1 -10

Hej o tack för ett relativt välbesökt möte, med både gamla och nya medlemmar.
Närvarande. Hans Andersson, Gerd Pääjärvi, Kristin Ekström, Olle Lundell, Birgitta Wosse, Lai Yin Stjernqvist, Ludde H, Ellinor Scheffer o Ingered Akselsson Le Douaron.
Vår huvudpunkt var information om Green forum från Ellinor Scheffer, som pratade mycket omd etta o fick åtskilliga frågor. För den som inte var med o vill veta mer så rekommenderar jag deras hemsida: http://www.mp.se/greenforum.asp
Ellinor har varit språkrör för Grön ungdom men börjar nu närma sig mogen ålder… bor inte i Stockholm utan i Nacka, och kan därför inte vara med i den Internationella gruppen i Mp Stockholm, däremot har vi i o på mötet lagt en grund för det gröna nätverk av internationellt intresserade i regionen som det talats om ett tag och jag hoppas att vi i viss mån kan formalisera detta, och att de som är internationella kontaktpersoner i regionens andra kommuner hör av sig, så kanske vi kan samarbeta eller åtminstone kontinuerligt utbyta information med varandra.
Mötet handlade i fortsättningen dels om att informera nya deltagare om gruppens arbete, och inte minst Ghana-projektet, som nu går in i en avgörande fas, med nya ansökningar och återbesök från GreenAd frami april. Alla som vill vara med o arbeta för att besöket blir givande för våra tre vänner från Ghana är välkomna att vara med.
Vi pratade en hel del om möjligheten och befintliga planer på att starta en grön folkhögskola. Flera medlemmar av den internationella gruppen har en bakgrund i folkhögskole- och folkbildningsvärlden och har startat en ny grupp med denna målsättning.
Nästa möte utsattes till den 11/2, kl 18.30 – om inte tiden måste anpassa till ev gäst…

Grön fortsättning!
Hans Andersson
Internationell kontaktperson för Mp Stockholm

Inga kommentarer: