torsdag 24 juni 2010

MP.s internationella politik

Miljöpartiet utgår från en ideologi, baserad på solidaritet, inte bara med människor i Sverige utan i hela världen, och inte bara de som lever nu utan också kommande generationer – därför värnar vi om miljö och klimat, jorden ska fortsätta vara inte bara beboelig utan en underbar plats att leva på!
Och vi sträcker vår solidaritet längre än till människorna. Den omfattar också djur och alla levande varelser på jorden – vi vill bevara artrikedomen och se till att det lämnas utrymme för alla djur att leva i enlighet med sin natur.
Vi vill att det ska vara fred på jorden – att Sverige inte ska ge sig in i några krigiska äventyr under EU.s eller NATO.s ledning, våra trupper ska ut ur Afghanistan under den kommande mandatperioden. De stod till en början under FN.s kommando men har successivt glidit iväg och lyder nu under NATO! Utan att det svenska folket har informerats eller ngt eg riksdagsbeslut fattats om detta.
Sverige hade fred i nästan 200 år och vi har funnits i tusen år som självständig nation, men nu har vi lämnat vår suveränitet till EU och gett oss in i kriget i Afghanistan, regeringen säger att vi måste ha soldater där för att skydda den civila hjälpinsatsen, men vår militära närvaro kostar tre gånger så mycket som vårt civila bistånd! I och för sig bättre än USA, som satsar nästan nästan tio gånger så mycket på det militära som det civila...
Vi vill att det svenska biståndet, eller utvecklingsarbetet ska fokusera på klimat och miljö, samt mänskliga rättigheter! Demokrati och jämställdhet, lika rätt för kvinnor som män och alla oavsett etnisk grupp, religion eller sexuell läggning.
Vi vänder oss mot piratdåd och ockupationer, som Israels angrepp på konvojerna till Gaza, och Marockos ockupation av Västsahara! Vi vänder oss mot och jobbar inom EU aktivt mot det stöd som ges ockupationsmakten, genom att vi betalar Marocko för att spanska fiskare ska få bedriva rovfiske i Västsaharas vatten. Utfiskningen av världshaven är ett av de allvarligaste miljöproblemen och det sätt som vi, genom EU mutar korrupta regimer för att få bedriva rovfiske i deras vatten är skamligt!
Vi är med i EU och accepterar det eftersom det bestämts i enlighet med en folkomröstning – och Miljöpartiet är för folkomröstningar i partiöverskridande frågor! Men vi kommer att fortsätta vara kritiska mot EU som är en enorm maktkoloss och byråkrati som flyttar makten längre från folket och gräsrötterna, de som är närmast berörda av de beslut som fattas.
Vi är mot en svensk vapenexport, och kräver att den när den nu finns följer de regler som avgränsar den – och vi är mot att det skapas en separat myndighet för att gynna vapenexporten, som borgarna nu planerar att göra.
Hellre vill vi se att SIDA omvandlas till en myndighet med ansvar för den globala utvecklingen!
Vi ser invandring och mångfald som ngt positivt för Sverige och vill inte att man som nu skickar folk tillbaka till länder där de riskerar att drabbas av tortyr. Att söka asyl är en rättighet! På sikt hoppas vi att alla våra gränser ska kunna vara öppna, inte bara för varor och kapital, utan också för människor.
Hans Andersson
Internationell kontaktperson för MP, Stockholm

Inga kommentarer: