söndag 11 januari 2009

Släck för en ljusare framtid

Den 28 mars klockan 20:30 till 21:30 släcker privatpersoner, organisationer och företag världen över ned ljuset under 1 timme. Earth Hour är årets största globala klimatmanifestation och startskottet för det viktiga arbetet inför FNs stora klimatkonferens i Köpenhamn i december.

Här i Sverige har Göteborg, Malmö, Örebro, Gävle, Ystad, Lilla Edet, Ulricehamn, Södertälje, Nässjö, Växjö, Kalmar, Kiruna, Linköping, Mullsjö, Huddinge, Strömstad och Ekerö hittills anmält sig. 1 700 lågstadieklasser deltar liksom många företag och organisationer, bland andra IKEA, Arla, God El, Canon, Tandberg, Strömma Turism & Sjöfart, Söderenergi, Wallenius Water, Kungliga Vetenskapsakademien och Naturskyddsföreningen.

Initiativet till Earth Hour togs 2007 av WWF i Australien och engagemanget har sedan dess vuxit lavinartat och spridits till många andra länder i världen. Förra året deltog över 50 miljoner människor i 35 länder genom att släcka ned belysningen under en timme.

Med i manifestationen är upplysta städer som Paris och Las Vegas men här i Stockholm har moderaterna bestämt att staden inte skall släckas ned. Detta för att man tror på en utveckling av mer energisnål belysning och inte på att släcka ned. Energisnål belysning är givetvis en jättegod tanke men det ena behöver väl inte utesluta det andra?

Var med du också och manifestera för miljön den 28 mars genom att släcka dina lampor under 1 timme!

Inga kommentarer: